Monday, February 07, 2011

819 Mr. Park's Kimchi

819 Mr. Park’s Kimchi

(Note: names and some grocery items have been changed to protect the innocent. Korean translation below.)

(MOOTE POINTE NY) -- Mr. Park stands for hours behind the register in his little grocery store, a place that would make the A&P twirl in its grave, were it fully dead instead of just mostly.

Why? Because it’s exactly backward from what a major supermarket looks, smells and sounds like. And it’s sparkling clean. There’s no Muzak. The shelves are well stocked or empty, never in between. This is a quiet, gentle-seeming man who spends six days a week on his feet while the place is open. But those long hours aren’t all the time he puts in.

It’s a small place with stuff you either can’t get elsewhere or, if you can, Mr. Park’s is better.

There is no vegetable bin. The veggies are stacked in cardboard boxes near the door, which leaks a bit. Free refrigeration. Seems to work. We’ve never found a rotten head of Napa cabbage or one with brown spotted leaves that scream “age.”

Meat is another oddly handled commodity. It’s there, a-plenty, but there’s no label other than the one that says “safe handling instructions.” No label, no weight, no price per pound, no price at all. Is it good? Certainly. Is this legal? Who knows.

Actually, almost nothing has a price label, let alone a unit-price label. And unlike most Asian grocery stores in America, a lot of what is marked is marked only in Korean.

But the real reason to go to Mr. Park is the Kimchi, a mix of fermented vegetables and spices. In Korea and in the “Little Korea” in any city, you can get something like 200 variations of the recipe, any one of which can clear the sinuses better than soaking in a tub of Vick’s. Here, there’s one. Take it or leave it.

It’s contained in glass jars with screw-on tops. It’s kept refrigerated, though who knows why -- no germ can grow in this stuff.

The jars have -- you guessed it -- no labels. No weight sticker. No price tag. Where is it made, you might ask? “In my kitchen.” Probably after hours; after long days of standing behind the register. Legal? Depends. Delicious? You can’t beat home cooking.

Shrapnel:

--Home kitchens are the model of inefficiency. Two hours of prep, 20 minutes or half an hour of eating and then two hours of cleanup. If you ran the rest of your life that way, you’d never get ANYTHING done.

--Sarah and Bristol Palin want to “patent” their names and likenesses so they can’t be used without permission. The nation’s highest profile anti-government type is using … the government for protection? And what will this do to the eBay price of that Sarah bobble head and vibrator combo you’re trying to sell?

--Notice some “business hours” signs show only a slight difference between weekends and weekdays, usually closing half an hour earlier or later. What sense is that? And if the restaurant kitchen closes “at 1 am,” does that mean the medium well burger they put on the grill for you at 12:58 will be served after only two minutes of cooking and almost raw?

I’m Wes Richards. My opinions are my own but you’re welcome to them. ®
Please address comments to wesrichards@gmail.com.
© WJR 2011

819 씨 공원의 김치

(참고 : 이름과 일부 식료품 항목은 무고한을 보호하기 위해 변경되었습니다.)

박 선생님은 완전히 대신 대부분의 죽은 그의 작은 식료품 가게, 그 무덤에있는 & P는 펴고을 보이게 될 장소에 등록 뒤에 시간을 의미합니다.

왜? 주요 슈퍼마켓이 생겼는지 냄새와 소리가 정확히 뒤로부터니까. 그리고 반짝 이는 깨끗해. 아니 Muzak 없어. 책장이 잘 갖춰져 있거나 비어, 결코 사이에 있죠. 이것은 장소가 열려있는 동안 그의 피트에서 6 일 주일에 지출 조용하고, 부드럽게 - 보이는 사람이다. 하지만 그 오랜 시간 그가 안으로두고 항상 없습니다

그것은 물건 당신도 다른 곳에서 얻을 수 없거나, 당신은 박 선생님의 것이 더 낫다는 수 있는지와 작은 장소이기도합니다.

아니 야채 상자가있다. veggies은 누수 비트 문 근처에 마분지 상자에 정렬됩니다. 자유 냉동. 일을 본다. 우리는 나파 양배추 또는 비명 갈색 발견 단풍과 하나의 썩은 머리를 못 찾았어요 "나이를."

고기가 다른 이상한 취급 상품입니다. 하지만,이 - 충분했지만 아무 라벨 말하는 사람이 아닌 다른이의 "안전 취급 지침을."아니 라벨, 아니 체중, 파운드 당 가격, 전혀 가격. 그것은 좋은가요? 물론. 이것은 법적인가? 누가 알겠어.

사실, 거의 아무것도, 가격 레이블을 가지고 혼자있는 단위 가격 라벨을 보자. 그리고 미국에서 대부분의 아시아 식료품 매장과 달리 표시된 것을 많이는 한국어로 표시됩니다.

하지만 진짜 이유는 박 선생님에 가서 김치, 발효 야채와 양념의 혼합입니다. 어느 도시에, 당신은 조리법 200 변형 중 sinuses 빅의 욕조에 몸을 담글보다 더 명확 수있는 것과 같은 무언가를 얻을 수 있습니다 한국과 리틀 한국 인치 여기 하나있어. 받아 말던가.

그것이 유리 단지에 포함된의 나사 꼭대기에서. 아니 배아 이런 거 성장할 수 - 누가 그 이유를 알면서도 그것은, 냉장 있겠죠.

단지가 - 당신이 그것을 찍었다고 - 아니 라벨. 없음 체중 스티커. 없음 가격표. 그것은 만들어 어디에, 당신은 말이죠? 아마 시간 후 "내 부엌에서."; 등록 뒤에 서의 긴 일 후에. 법률? 따라 달라집니다. 맛있는? 당신은 가정 요리를 이길 수 없습니다.



파편 :

- 사라와 브리스톨 페일 린은 "특허"하려는 자신의 이름과 likenesses 너무들은 허가없이 사용하실 수 없습니다. 국가의 최고 프로필 반정부 유형이 사용하는 ... 정부를 보호하기 위해? 그리고이게 그 사라 장식 머리 이베이 가격과 진동기 콤보가 판매하려 할 것인가?

- 공지 사항 몇 가지 "영업 시간"신호는 보통 50 시간 이전 또는 이후 폐쇄, 주말과 평일 사이에만 약간의 차이를 보여줍니다. 무슨 의미인가? 그리고 식당 부엌가 종료하는 경우 "새벽 1시,"그들은 요리와 가공의 두 분 후에 게재됩니다 12시 58분에서 당신을 그릴에 넣어 매체 잘 햄버거를 뜻이야?

- 홈 부엌은 비효율의 모델입니다. 초등학교 2 시간 20 분 또는 식사의 절반 시간과 정리의 다음 이시간. 당신은 당신은 어떤 일을 못할 거라고 그렇게 인생의 나머지 부분을 실행한 경우.

저는 웨스 리차드입니다. 내 의견은 내 자신의 아르하지만 당신은 그들에게 천만에요. ®
wesrichards@gmail.com에 코멘트를 해결하시기 바랍니다.
© WJR 2011

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